Přirozeně bezlepkový makový prášek je výborným zdrojem rostlinných proteinů a vápníku. Obsahuje 37% bílkovin na 100 g což ocení nejen sportovci, ale i vegani a osoby vyhýbající se živočišným produktům. Vaše pokrmy obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i netradiční barvu a jemnou makovou chuť. Makový protein je v RAW kvalitě a vyrábí se ze semen máku pěstovaného v České republice. Je potřebný pro udržení normálního stavu zubů a kostí
přispívá k normální srážlivosti krve, k normální činnosti svalů, k normální funkci nervových přenosů, k normální funkci trávicích enzymů a podílí se na procesu dělení a specializace buněk.
Složení
100% prášek ze semen máku setého
Dávkování
2 polévkové lžíce (30 g) denně. Prášek přidejte do vašeho oblíbeného smoothie, ranní kaše, müsli nebo jogurtu. Protein uplatníte i RAW kuchyni, například při výrobě proteinových tyčinek.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1664 kJ / 395 kcal
Tuky 12,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 34 g
z toho cukry 5 g
Bílkoviny 37 g
Sůl 0 g
Vápník 2959 (370% RHP) mg
Alergeny
mák
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 28°C.
Všeobecné upozornění
Výhodou je, že možno nahradit jím část běžné mouky například při pečení sladkých pokrmů. Makový protein obsahuje přibližně 10x více vápníku než běžné mléko.
Země původu
Česká republika.