Inulin je čistě přírodní rostlinný zdroj vlákniny z kořenů čekanky. Je nízkokalorická a rozpustná , má prebiotické účinky což znamená, že obnovuje střevní mikroflóru. Přidáním inulinu do receptury docílíte snížení energetické hodnoty potraviny. Inulin je dokonale rozpustný, nemá žádnou vůni a je jen lehce nasládlý. Vhodný pro Low Carb stravování.
Složení
100% Inulin – vláknina z kořene čekanky, obsah sušiny 99% z toho 90% inulin, sacharóza 3,4%, fruktóza 2,2%, glukóza 0,6%
Dávkování
12 g denně
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 839 kJ / 208 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 7 g
z toho cukry: 7 g
Vláknina: 90 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,1 g
Použití
-
- pravý inulin z čekanky je prebiotikum
- pomáhá udržovat stálý krevní cukr
- podporuje normální funkci střev
- přispívá k pravidelnosti stolice
- inulin má vysoký obsah vlákniny bez tuku s malým obsahem sacharidů
- nízkokalorický inulin je vhodný pro boj s obezitou
- má mírný sytící účinek, proto je výborný doplněk dietního jídelníčku
- bez přídavku cukrů – obsahuje jen přirozeně se vyskytující cukry
- výborně se rozpouští díky aglomerovaným částicím
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Všeobecné upozornění
Vyšší dávka inulin může obtěžovat vyšší tvorbou střevních plynů. Množství plynu predikovaného střevními bakteriemi je závislé na množství střevních bakterií v trávicím traktu a na množství potravy.
Země původu
Česká republika.