Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Výživové hodnoty na 100g
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 9,8 g
Alergeny
Soja. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Země původu
Japonsko