Její drobná, korálkovitá zrnka připomínající „rostlinný kaviár“ jsou prodávány ve třech barevných podobách – bílá nebo také zlatá, červená a černá. Jejich způsob přípravy i chuť však zůstávají stejné. Je tedy jen na Vás, jak barevně sladíte svůj výsledný pokrm…
Quinoa má široké spektrum využití – jako příloha, nasladko v podobě kaší, pudinků, nákypů (vaříme v mléce), do müsli, jako vložka do polévek, do salátů, rizot, k zahušťování, k zapékání se zeleninou, do náplní, pilafů, do proteinových tyčinek.
Složení
semena quinoy červené.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: 1484 kJ / 351 kcal
tuky: 5 g
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
sacharidy: 59 g
cukry: 2 g
vláknina: 6,6 g
bílkoviny: 15 g
sůl: 0,02 g
Alergeny
Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů a sóji. Může obsahovat části skořápek.
Skladování
Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Země původu
Peru.