Je vhodná na vaření běžných jídel, často je využívána pro přípravu indických a dalších kořeněných pokrmů. Její pikantní chuť ocení nejen vegani, při přípravě „vajíčkové“ pomazánky s tofu a kořením kurkuma. V kombinaci s orientálním kořením ji lze použít při přípravě ovocných či zeleninových čatní nebo zeleninových směsí sabdží. Je výborná na dochucení omáček či zeleninových polévek. Černou sůl Kala Namak lze kombinovat s jinou čistou či kořeněnou solí Cereus.
Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Obsahuje řadu minerálních látek a stopových prvků.
Složení
Černá sůl v ryze panenské podobě, velikost krystalu 1mm
Výživové hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 0 kcal/0 kJ
Tuky: 0 g
Sacharidy: 0 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 0g
Sůl: 100g
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladovat v suchu.
Země původu
Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje