Bambucké máslo BIO 350ml LAVERA

459  s DPH

Jemná oříšková chuť dodá vašim pokrmům nový rozměr.

Dostupnost: Jen 1 skladem

Katalogové číslo: 8595572900633 Kategorie: , Štítek:

Vychutnejte si nerafinované Bio Bambucké máslo získané z panenské přírody tropické Ugandy. Bambucké máslo je tradičně využíváno v africké kuchyni. Používá se pro výrobu pralinek, čokolád a dalších cukrovinek. Má krémovou konzistenci a příjemnou oříškovou chuť. Díky svému vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je vhodnou alternativou tuku v rostlinné kuchyni. Hodí se na přípravu sladkých i slaných

Složení
100% tuk ze semen máslovníku africkeho BIO (Vitellaria Nilotica)

Výživové údaje na 100g
Energie 3705 kJ/901 kcal
Tuky 100 g
– z toho nasycené/nasýtené mastné kyseliny 42 g
Sacharidy <0,1 g
– z toho cukry <0,1 g
Bílkoviny 0,2 g
Sůl <0,01 g

Použití
Vaření: Bambucké máslo jde skvěle využít místo smetany či olivového oleje do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory či zeleninu. Přidáním česneku a zelené cibulky vytvoříte jednoduchou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k řadě pokrmů.

Pečení: Při pečení čokoládových sušenek, vánočního cukroví i svátečních dortů si můžete plně vystačit s bambuckým máslem, které zastoupí klasické máslo, olej i kakaové máslo. Ve vybraném receptu ho použijte ve stejném množství. Pokud si nejste zcela jisti jemně oříškovou chutí bambuckého másla, pak nahraďte klasické máslo jen z části.

Smažení: Bambucké máslo se skvěle doplňuje se sladkými recepty jako jsou palačinky, lívance a vafle. Postup přípravy je přitom stejný jako u klasického másla. Na mírném plamenu nejprve rozehřejte Bambucké máslo a poté na něm usmažte oblíbené dobroty. Nemusíte se bát ani slaných pokrmů. Vyzkoušejte lehce restovanou zeleninu nebo francouzské tousty na slano.

Země původu
Afrika
   

Hmotnost 0,35 kg
Nákupní košík