Snadná a rychlá snídaně či svačina bez lepku. Hodí se skvěle k přípravě na sladko i na slano.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním slupky z obilky. Jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Jáhlová kaše je vhodná také na zahušťování polévek a omáček, podobně jako jíška.
Složení
Proso seté (jáhly). Objem výrobku se může u různých šarží i výrazně lišit, deklarovaná hmotnost je však garantována. Tyto rozdíly jsou způsobeny technologií výroby.
Použití
Přidejte pouze teplé mléko nebo vodu, zamíchejte a nechte 2-3 minuty odstát. Již nevařte!
Výživové hodnoty na 100g
Energetická hodnota 1560 kJ/ 369 kcal
tuky 3,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g)
sacharidy 72,0 g (z toho cukry 0,5 g)
vláknina 2,4 g
bílkoviny 11,0 g
sůl <0,01g.
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu
ČR.